Gazdálkodjunk okosan!

  • -

Gazdálkodjunk okosan!

Akik követik a Vadvirág méhes-és gyógyítókert sorsát, azok tudják, hogy milyen szoros kapcsolatot ápolunk a Göcsej Természetvédelmi Alapítvánnyal. Az Alapítvány a Gyümölcsészháló programja keretében indította útjára 2016-ban “Nyitott kertek” mozgalmát, amelyhez 12 dunántúli kert csatlakozott, többek között a mi orfalui birtokunk is.
Ezekben a kertekben, a gyakorlatban is lehetett találkozni a hagyományos, természetközeli gazdálkodással, a családi önfenntartás példájával.

Tavaly, 2016. áprilisban, azonos napon és időpontban kinyitották a kertek a kapuikat. Nálunk is volt egy nagyszerű programmal teli NYITOTT KERTEK NAP.

A pályázat befejeződött, de program valójában él tovább, hiszen minden kert, aki benne volt a projektben, éli a maga alkotó életét, működik a honlap is.

Idén, sajnos nem sikerült az Alapítványnak arra pályáznia, hogy ismét azonos napon kinyíljanak a kapuk, de ennek ellenére mi követve a hagyományt, megtartjuk a „NYITOTT KERTEK NAP2” programot, és április 29-én 13 órától 18 óráig, szélesre tárjuk a kertkapunkat és csodás programmal várjuk a látogatókat!

Szeretnénk, ha a hozzánk látogatók is részesei lennének annak a csodának, szépségnek, amiben nekünk minden nap részünk van. 
Erdők, rétek, legelők, tisztaság, csend, nyugalom, őstermészet. Ezt nyújtja mindenkinek a birtokunk. Ezt toldjuk meg, az ősi kaszáló gyümölcsösünk szellemiségét, értékét bemutató ökosétával, amelyben szó esik a környék hagyományos gyümölcsfajtáiról, a méhek és a madarak szerepéről, a gyümölcsös életének ökológiai összefüggéseiről, a vadon termő ehető és gyógyító növényekről.

Mesélünk a vendvidéki méhészkedés nehézségeiről, örömeiről, szó lesz az alternatív, mezítlábas méhészkedésről is. Kipróbálhatóvá tesszük a Magyarországon egyedülálló gyógyító méhesházat is.

Bemutatjuk az elkészült indián földbe süllyesztett üvegházunkat a walipinit, és az emelt ágyásos zöldség- és gyógynövénykertet. Beszélünk arról, hogy hogyan befolyásolja a Hold és a helyes növénytársítás a növényeink életét. Megvitatjuk az önfenntartó gazdálkodás előnyeit és buktatóit. Beszélünk majd a terveinkről, többek közt arról, hogy hogyan szeretnénk az apiturizmust megindítani a Vendvidéken.

Csodás előadások, finom ételek!
Palántákat, oltványokat is lehet majd vásárolni. Megkóstolhatjátok az őrségi, vendvidéki helyi termelők finomságait. Aki elfáradt, frissítő masszázsban lehet része. Készíthetsz madárodút, natúr-kozmetikai készítményeket, festhetsz kavicsot. Hihetetlen élmény lesz, amikor Mogyoró Hédi muzsikája betölti majd a gyógyító kertünket.

Az előadások és a GYÜMÖLCSÉSZ VÁNDORKIÁLLÍTÁS, a velünk szemben lévő Rába-vidéki Egyesület Društvo Andovci szépséges házában lesznek, de a többi program itt a birtokon. Aki járt már nálunk, annak is tartogatunk egy csomó érdekességet.


A belépés nem ingyenes, egy üveg mézet kell csupán vásárolni érte. Jelentkezni kell a programra az alábbi telefonszámon vagy email címen 06 20 340 87 35, vadviragmeheskert@gmail.com, hogy megfelelőképpen felkészülhessünk.


Keresés

Naptár

2017. április
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930